Draftmen is een professioneel ingenieursbureau kundig in het ontwerpen en maken van bouwtekeningen en constructieberekeningen. Wij zijn een veelzijdig ingenieursbureau dat bouwtekeningen en BIM-modellen kan leveren voor iedere fase in de bouw. Wij helpen bij verbouwingsprojecten en nieuwbouwprojecten. Dit wordt gemaakt door onze bouwkundige ingenieurs die kwaliteit voorop stellen en deskundig te werk gaan.
Onze missie is helpen uw plannen te realiseren. Wij vinden het belangrijk om goed naar uw ideeën te luisteren en we denken daarbij ook graag met u mee. Elke stap van het proces kunnen wij voor u uit handen nemen en staan wij ook altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Bij het ontwerpen, het maken van de bouwtekeningen, visualisaties en het regelen van vergunningen kunt u dus rekenen op onze ondersteuning. Daarnaast voorzien wij u van alle informatie die u nodig heeft alvorens u van start gaat met uw (bouw)plan door middel van onze blog hier op de website.

Wij werken met BIM (Bouwwerk Informatie Model).  BIM is een werkmethodiek waarbij Draftmen in een 3D Bouw Informatie Model integraal samenwerkt met diverse disciplines in de bouwsector. BIM is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Zo’n model is een gedeelde kennisbron of bestand met informatie over het gebouw dat dient als een betrouwbare basis voor het nemen van besluiten tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw. Dus van het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer tot de sloop van het gebouw.

Naast dat wij het belangrijk vinden dat uw droom werkelijkheid wordt kijken wij ook naar de toekomst. Wij geloven dat duurzaam ontwerpen helpt bij een gezondere en meer leefbare omgeving. Wij zijn van mening dat iedereen zijn steentje bij moet dragen voor een groenere toekomst en Draftmen dus ook. Vandaar dat dit een belangrijk onderdeel is van onze missie. Wij maken hierom tekeningen waarin gebruik gemaakt wordt van duurzame bouwmaterialen en houden wij ons bezig met circulair bouwen. Zo zorgen wij voor een energietransitie in de bouw naar een fossielvrije toekomst.