Conceptpakket
1200
tot 100 m² exclusief 21% BTW
Bouwarchief onderzoek
Ontwerptekeningen
3D Impressie
Eenmalige revisie
+ €5 per m² boven de 100 m²
Boek Gratis Adviesgesprek
Vergunningspakket
2950
tot 100 m² exclusief 21% BTW
Bouwarchief onderzoek
Ontwerptekeningen
3D Impressie
Eenmalige revisies
Vergunningstekeningen
Constructieberekening
Bouwbesluittoets
+ €6,50 per m² boven de 100 m²
Boek Gratis Adviesgesprek
Realisatiepakket
3850
tot 100 m² exclusief 21% BTW
Bouwarchief onderzoek
Ontwerptekeningen
3D Impressie
Drie revisies
Vergunningstekeningen
Constructieberekening
Bouwbesluittoets
Uitvoeringstekeningen
Directievoering en toezicht
+ €8,50 per m² boven de 100 m²
Boek Gratis Adviesgesprek

Meer informatie over kosten:

Bovenstaande prijzen zijn voor een aanbouw en andere uitbreidingen op de begane grond. Liever de kosten van onze samengestelde pakketten zien voor nieuwbouw?

Zie Nieuwbouw Pakketten
Uitstekende ervaring met Draftmen. Er kon snel een afspraak gemaakt worden voor een eerste inspectie en er werd goed meegedacht met de realisatie van mijn plannen. Daarna ook nog eens heel vlot alle constructieberekeningen en bouwtekeningen ontvangen. Zeer tevreden!
Jurgen Doldersum
Draftmen heeft ons uitmuntend geholpen en ervoor gezorgd dat we een vergunning hebben gekregen van onze gemeente om een volledige dakopbouw te benutten. Hiernaast zijn de tekeningen geweldig en hebben ze goed meegedacht. Top werk!
Ricardo de Zoete
Ik ben zeer te spreken over Draftmen. Ze zijn erg professioneel en staan je altijd te woord. Het is een jong, verfrissend bedrijf en zeer deskundig. Ik zou ze zeker aanraden!
Suzanne van Vliet

Veel gestelde vragen

1. Hoelang duurt het voordat een vergunning verleent wordt?

Als alle tekeningen en berekeningen zijn gemaakt wordt de vergunning ingediend door Draftmen. Vanaf dat moment heeft de gemeente 8 weken de tijd om het plan te beoordelen als de reguliere procedure wordt gevolgd. Bij bijna alle aanvragen geldt de reguliere procedure. De gemeente kan de looptijd eenmalig met 6 weken verlengen. De totale reguliere procedure kan dus 14 weken duren.

2. Wat wordt er in het adviesgesprek besproken?

Voor het adviesgesprek moeten wij weten wat je plannen zijn en waar ze gerealiseerd gaan worden. Wij bekijken de plannen en doen onderzoek in het bestemmingsplan van de gemeente. Hier in staan alle regels voor de bebouwde omgeving van een bepaald gebied in de gemeente. Zo kunnen wij snel zien of uw plannen hier aan voldoen, in dat geval wordt er gemakkelijk een vergunning afgegeven.

3. Wat als mijn ideeën niet in het bestemmingsplan staan?

Als je ideeën niet helemaal overeen komen met het bestemmingsplan kan er eerst een conceptaanvraag gedaan worden bij de gemeente. Dan moet er eerst een voorlopig ontwerp gemaakt worden door Draftmen. Daarna kan de gemeente kijken of ze bereid zijn om af te wijken van het bestemmingsplan zodat uw plan toch gerealiseerd kan worden.

4. Hoe lang duurt het voordat de tekeningen zijn gemaakt?

Dat is afhankelijk per project. Wij bespreken dat met je wanneer het plan duidelijk is.

5. Welke kosten moeten er gemaakt worden?

Draftmen
Bij Draftmen kiest u één van onze pakketten. Deze zijn zorgvuldig samengesteld zodat u geen extra kosten hoeft te verwachten. Wilt u toch iets extra’s? Dan berekenen wij dat met ons uur tarief.

De gemeente
Voor de vergunningaanvraag moeten er bouwleges betaald worden. U betaald dit direct aan de gemeente. De kosten hiervoor verschillen per bouwproject en per gemeente. Voorbeeld (jaar 2019):

Dakopbouw in Amsterdam bouwkosten €80.000
-2,96% tot €50.000 = €1480
-3,88% 50.000 t/m €500.000 = 3,88% x 30.000 = €1164
-afwijken bestemmingsplan €361

Totaal €3005

De aannemer
De aannemer kan vaak pas een goede kosten indicatie geven als er bouwtekeningen zijn. Zo kan hij exact berekenen hoeveel materialen er nodig zijn en hoelang hij verwacht te bouwen.

6. Is een dakterras of dakopbouw mogelijk op mijn huis?

In 95% van de gevallen is het mogelijk om een dakopbouw of dakterras op uw woning te maken. Soms moet de bestaande constructie van het gebouw versterkt worden. Een constructieberekening kan dit uitsluiten.

7. Wat is een BIM-model?

BIM is een werkmethodiek waarbij Draftmen in een 3D Bouw Informatie Model (BIM) integraal samenwerkt met diverse disciplines in de bouwsector.

Building Information Modelling (BIM) is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Een BIM-model is een gedeelde kennisbron of bestand met informatie over het gebouw dat dient als een betrouwbare basis voor het nemen van besluiten tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw. Dus van het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer tot de sloop van het gebouw.

Een uitgangspunt van BIM is dat verschillende partijen en teams samenwerken in verschillende fasen van de levenscyclus van het gebouw waarbij het aanleveren, ophalen en bewerken van de informatie in het BIM dient als ondersteuning en faciliteren van de rollen van de diverse belanghebbenden.

De voordelen:

1. Tijdwinst
Door onze aanpak garanderen wij u: kortere doorlooptijd, een efficiënte werkwijze, integrale afstemming tussen partijen en leveranciers waardoor uw bouwproject eerder afgerond word.

2. Reductie faalkosten
Geen verlies van informatie zodat wij u een goede planmatige continuïteit garanderen. De kans op faalkosten met BIM zijn circa 5 -10% lager dan tijdens een traditioneel proces.

3. Ketenintegratie
Eén centraal 3D-model waar alle benodigde informatie is gebundeld: zoals materialen, hoeveelheden, fabrikanten en maatvoering. Zo kunt u efficiënt de bouwkosten bepalen.

4. Directe communicatie
Heldere, transparante communicatie door het werken in één centraal 3D-model. Eén aanspreekpunt in onze organisatie waardoor u efficiënt met alle partijen kunt samenwerken

Vragen? Of even sparren met ons team?

Contact